“Ik ben niet naar hier gekomen om te werken.”

 

De Thaïse Achara(27) leeft al 2 jaar van een uitkering. “Ik ben niet naar hier gekomen om te werken”, bekent Achara.

Achara is in 2011 naar België gekomen om er te trouwen met Maurice(53), een loodgieter uit Dendermonde. Na een huwelijk van exact 5 jaar is ze gescheiden van haar echtgenoot en is ze alleen gaan wonen. Achara denkt dat ze niet moet werken en doet er alles aan om dit te vermijden.

We ontmoeten Achara in het huis van haar ex-man. Ze ontvangt ons op het terras en doet een fles Champagne open. “Hij had me geslagen. In België mogen mannen hun vrouw niet slaan en dus heb ik de politie gebeld;”, zegt ze. “En dus heeft de rechter me het recht gegeven om kosteloos in zijn huis te wonen.Ik ben zo blij dat ik dit voor mekaar gekregen heb!”

Direct na haar huwelijk werkte Achara 2 weken als poetsvrouw. “Maar dat was niets voor mij. Ik heb een hekel aan opstaan voor 10u en ik zat daar tussen marginale Belgische vrouwen. Ja sorry, maar dan voel ik me ook rot! Ik hoef met mijn capaciteiten toch geen ganse dag met dat soort mensen te werken?”.

Achara spreekt ondertussen perfect Nederlands. Toch werkt ze nog steeds niet. “Ik woon gratis en krijg een uitkering van €900. Voor mijn voeding ga ik naar de voedselbank. Daarnaast heb ik een vriend die me cadeautjes en geld geeft. Dus werken hoeft niet voor mij. Ik ben niet naar hier gekomen om te werken!’

Over onze sociale zekerheid en ons sociaal systeem is ze wel lovend:”Alles is hier gratis. En bij de CM krijg ik een verhoogde tegemoetkoming. Zo moet ik uiteindelijk nauwelijks iets uit eigen zak betalen. Fantastisch is dat.”

Op liefdesvlak gaat het haar ook voor de wind. “Ik heb nu een relatie met Wilfried(46). Hij heeft een hotel in Brugge. Hij werkt veel, maar 1 à 2 keer per week ga ik naar hem om mijn zakgeld af te halen. Belgische mannen zijn erg gul en daar hou ik wel van.”

Achara woont in een mooie villa met 30 are grond rond. Voor de deur staat een nieuwe Audi A7; “Cadeautje van Wilfried”, zegt ze. “Ik heb mijn zaakjes goed voor elkaar. Waarom zou ik nog werken?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *